Reppel

Forelvissen in Reppel

Op 15 juli was het eindelijk na jaren weer zover: het forelvisuitje in Reppel.

Fijn om weer de vertrouwde gezichten te zien, leuk om nieuwe gezichten te zien en verdrietig een paar vaste gezichten te moeten missen.

 

We zaten weer op onze vertrouwde vijver. Maar voordat we daarheen liepen, natuurlijk de dag beginnen met koffie, thee of ander drinken.

Daarna de spullen pakken en op naar de vijver. Benieuwd of de vissen zouden bijten. We hadden gewone forellen laten uitzetten en extra grote. Na het vangen bleken deze alleen moeilijk herkenbaar, want zoveel groter waren ze niet.

 

Tussen de middag was het tijd voor de traditionele frites met een snack. Althans, dat was het plan. Ze hadden geen losse snacks meer en ook losse frites bestellen, was niet meer mogelijk. Het werd dus een frites met een snackbox bestaande uit 8 stuks bitterballen of 8 stuks minisnacks. Eigenlijk dus niet helemaal de bedoeling en ook wel erg veel.

 

Aan het eind van een heerlijke dag (slechts een paar druppels regen gevoeld) hebben we de gevangen vis geteld en verdeeld. De grote forellen waren voor degene die die vis had gevangen en de rest werd verdeeld onder de vissers die vis mee wilden nemen naar huis.

Na het tellen hadden we wel weer een drankje verdiend om een leuke dag af te sluiten. En toen weer op naar huis met vis in de achterbak, een gezellige dag achter de kiezen. Maar ook met de conclusie dat we voor volgend jaar naar een andere forelvijver gaan kijken. Daar hebben we nog even de tijd voor, dus dat komt goed!